1. naloga: Tipografski dnevnik

Naloga
Preko celega semestra zbiraj različne tipografske vzorce. Lahko skiciraš, fotografiraš, izrezuješ iz revij, časopisov, embalaže, dodajaš na ulici najdene kose papirja, ipd. Vsak vzorec, ki ga najdeš, prikaži v kvadratu s stranico 5 cm. Svoje vzorce razporedi v enostavno mrežo 2 stolpcev in 4 vrstic. 8 vzorcev zapolni eno stran. Do konca semestra izpolni vsaj 12 takih strani. Iskanje vzorcev s pomočjo spletnih iskanikov ni dovoljeno.

Nasvet
Napravi si preprosto kukalo iz lepenke ali pleksija, ki ti bo služilo dvojno: za lažje okvirjanje in izrezovanje vzorcev brez merjenja. Uporabljaj ostra orodja, bodi natančen pri izrezovanju, lepi higienično.

Izvedba
Uporabi datoteko p1_tipografski_dnevnik_mreza.pdf in si jo sprintaj. Odtisnjen list formata A4 prepogni po oznakah na krajši simetrali. V označene prostore lepi svoje vzorce. Ob koncu predavanj vse liste tipografskega dnevnika zveži z japonsko vezavo; pregibi listov so na zunanjem robu zvezka. Ne pozabi na primeren ovitek, na katerem mora biti izpisano sledeče:
Tipografski dnevnik, Tipografija I, 2016/2017, Ime in Priimek

Opozorilo
Ob tiskanju mora biti nastavitev za večanje ali manjšanje izklopljena, sicer mreža ne bo odtisnjena v pravi velikosti. Poglej tukaj.

Časovnica
1. korektura: 1. marec, 2017.
oddaja: 31. maj, 2017 (skupaj z ostalimi nalogami).

__________

skica vezave

japonska_vezava

Comments are closed.