Izjava na plakatu; 2. naloga, Tipo II

Gostujoči mentor
Nejc Prah, ki nam je pred predavanjem v branje posredoval, kakor sam pravi, tole klasiko: Fuck Content by Michael Rock, 2009.

Kontekst
Pravijo, da slika pove več kot 1000 besed. Določene ideje lažje opišemo s sliko. Recimo: zelena, šilček, Mondrian, Bled. Nekatere pojme pa s sliko težko orišemo: mogoče, naprej, kajneda, brezbrižnež. Če ste se kdaj igrali pantomimo, Activity ali Pictionary, vam je ta izkušnja verjetno znana. Kot oblikovalci imamo možnost, da opis in oris združimo. Naše primarno orodje, tipografija, je orodje za sestavljanje besed, poleg tega pa komunicira tudi vizualno. Lahko je moderna, agresivna, žaljiva, amaterska, aktivna, zabavna, srednjeveška … Ton sporočila včasih razumemo, še preden ga preberemo. Če je likovni pristop napačen, je lahko sporočilo razumljeno napačno. Vaša naloga je, da izbran citat preoblikujete v tipografski plakat. Likovni jezik plakata naj odraža vsebino spročila oz. tvoje razumevanje le-tega.

The future is certain, it is the past which is unpredictable.

Izvedba
dimenzija: A2 pokončni (420 × 596 mm)
tehnika: prosto
dodatno: uporabljaj črkovne vrste ali naredi svoje črke/napise/pisavo, uporaba podob ni dovoljena
barve: prosto
kolofon: Ime in Priimek, Tipografija II, 2021/2022, 2. naloga: Izjava na plakatu

Nasvet
Premisli dandanašnji družbeni kontekst izjave. Premisli o mnogoplastnost njenenega sporočila in se odzovi z lastnim vizualnim jezikom.

Časovnica
korektura: 5. november: organizacijske skice, koncept, likovni jezik;
oddaja z javno prezentacijo: 19. november: visokoresolucijski laserski print na papirju, datoteke pdf v oblak. (Poimenovanje: Ime_Priimek_2_naloga.pdf)